مرتضی اسدی مرام:
جشنواره تئاتر صاحبدلان یک جریان موثر در تئاتر ایران است

وقایع واقعی زلزله سرپل ذهاب در نمایش«سپاسنامه هانیه و چند روایت متقاطع» 2

وقایع واقعی زلزله سرپل ذهاب در نمایش«سپاسنامه هانیه و چند روایت متقاطع» 2
نمایش «سپاسنامه هانیه و چند روایت متقاطع» به کارگردانی مرتضی اسدی مرام در هشتمین دوره سراسری تئاتر صاحبدلان در تئاتر شهر کرمانشاه اجرا میشود. مرتضی اسدی مرام از هنرمندان فعال تئاتر صحنهای و خیابانی استان کرمانشاه است، او حضور در جشنوارههای مختلف بین المللی و ملی را به عنوان کارگردان، بازیگر، نویسنده و داور در کارنامه خود دارد و موفق به دریافت جوایز متعددی نیز شده است.
به گزارش تئاتر کرمانشاه، اسدیمرام با نمایش صحنهای «سپاسنامه هانیه و چند روایت متقاطع» در هشتمین دوره سراسری تئاتر صاحبدلان حضور خواهد داشت. این نمایش از ۲۳ تا ۲۷ مهرماه امسال به عنوان یکی از آثار صحنهای در هشتمین دوره تئاتر صاحبدلان در سالن پلاتو کرمانشاه تئاتر شهر به روی رفته است.
به این بهانه اجرای این نمایش با او به گفتوگو نشستهایم که در ادامه میخوانید:
از نمایش «سپاسنامه هانیه و چند روایت متقاطع» بگویید؟
این نمایش پیشتر در شانزدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی تهران مبارک در سالن سایه اجرا شده است و حدود شش ماه روند تولید آن طول کشید. این نمایش با نگاهی انسانی و ارزشی درباره زلزله کرمانشاه به نگارش در آمده که به عنوان نمایش برگزیده بخش صحنه ایی از استان کرمانشاه به هشتمین همایش ملی تئاتر دینی صاحبدلان راه یافته است.
قصه اثر چیست و چرا این موضوع را انتخاب کردید؟
«سپاسنامه هانیه و چند روایت متقاطع» براساس وقایع واقعی زلزله سرپل ذهاب و شخصیتهای واقعی نوشته و برای داشتن جذابیتهای نمایشی با تخیل آمیخته شده است.
نمایش داستان دختر قهرمان کورد به نام هانیه است. او در زلزله سرپل ذهاب با ایثار به داخل خانه در حال تخریب میرود و خواهر کوچکش را نجات میدهد. بر اثر ریزش آوار هانیه فلج میشود. بعد از زلزله نیز دیگر خانه و کاشانهای نداشته و خانوادهاش هم در بیمارستانهای شهرهای مختلف بستری بودند. به همین دلیل این دختر نوجوان از بیمارستان به آسایشگاه سالمندان منتقل میشود. با رسانهای شدن این موضوع و معرفی او به عنوان یک قهرمان توسط یک خیر مورد حمایت قرار میگیرد و میتواند راه برود .
6 روایت مختلف دیگر نیز وقایع زلزله و آدمهایی که در این حادثه حضور داشتهاند و درباره آنها گفته نشده یا کمتر گفته شده را بازگو میکند و با نگاهی ارزشی به لحظه هایی نگاه دارد که معجزاتی برای هر یک از این افراد اتفاق افتاده است. طرح اولیه این نمایش را خودم نوشتم اما در ادامه ناهید قادری و هاشم پورمحمدی به کامل شدن متن کمک کردند و هر کدام بخشی از نمایش را نوشتیم .
تکنیک و شیوه اجرایی شما چیست ؟
با استفاده از تکنیک میکروتئاتر نمایش را اجرا کردیم که یکی از بهترین شیوهها برای نشان دادن زاویههای مختلف زلزله و آنچه بر مردم گذشته، بود؛ همچنین حمایتی که مردم از زلزله زدهها نشان دادند. با این اجرا تقدیری از مردم ایران خواهم داشت. میکروتئاتر با توجه به این که به تجهیزات فنی نیاز دارد به نوعی از مدیایی غیر از تئاتر هم استفاده میکند و این موضوع توانست در ارائه تصویری باورپذیر از رویدادها کمک کند.
چرا این موضوع را انتخاب کردید؟
پرداختن به موضوع زلزله در حالی که هنوز بخشی از جامعه درگیر آن هستند و هر روز خبرهای ناگوار و ناخوشایندی از زلزله زدهها می شنویم، تعهد اجتماعی گروه نمایش ما هست .
چه مناسبتی وجود داشت که این نمایش در قالب تاتر صاحبدلان اجرا شد ؟
با نشان دادن اینکه در بدترین لحظات هم امید وجود دارد و با ایمان به خدا و اعتقاد به حضور خداوند میتوان لحظات سخت را پشت سر گذاشت .
با توجه به اینکه شما در هشت دوره جشنواره تئاتر صاحبدلان حضور داشته اید، از نظر شما این جشنواره چه تاثیری در روند تولید تئاتر دینی و جذب مخاطب داشته است؟
واقعیت این است که صاحبدلان با هدایت دفتر تئاتر دینی و استاد فرهنگ، تبدیل به یک جریان موثر در تئاتر ایران شده است و گروههای فعال شناسایی شده و مخاطبان هم با این آثار ارتباط خوبی برقرار میکنند و قطعا تداوم اجرای برنامه باعث بلوغ بیشتر این جریان موثر می شود.
نمایش «سپاسنامه هانیه و چند روایت متقاطع» به کارگردانی مرتضی اسدی مرام از ۲۳ تا ۲۷ مهرماه امسال به عنوان یکی از آثار صحنهای در هشتمین دوره تئاتر صاحبدلان در سالن پلاتو کرمانشاه تئاتر شهر روی صحنه است.
هاشم پورمحمدی، سامان صوفیان، عسل امیری آرام و هستی روح القدس در این نمایش بازی میکنند و عاطفه یاوری عروسکگردان است. دیگر عوامل این نمایش عبارتند از فیلمبردار و گرافیست: مهدی اسدیتبار، تدوینگر وعکاس: نوید مهروی، طراح نور: حسین نادری، طراح صحنه: عباس درکه، طراح لباس عروسک: پریسا جوادنیا، موسیقی: سهند حیدریان و گریم نمایش به عهده حسنا کوه کن است.